Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز پرورش ملی استعدادهای درخشان با تشریح آخرین وضعیت اجرای طرح شهاب در مدارس گفت: مهمترین مانع اجرای "شهاب" بحث نیروی انسانی است. ۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۸ اجتماعی فرهنگیان و مدارس نظرات

فاطمه مهاجرانی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره طرح "شهاب"، اظهار کرد: این طرح از مهر 93 وارد مدارس و در پایه چهارم ابتدایی اجرا شد که امسال به پایه هشتم رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هم اکنون مباحث جدی درباره هدایت دانش‌آموزان وجود دارد و باید بدانیم آیا بچه‌ها را از یکدیگر جدا کرده و به آنها برنامه خاصی دهیم یا در یک محیط به آنهایی که مستعدتر هستند خوراک ویژه‌ای عرضه شود، این موضوع به صورت خیلی جدی مطرح است و هر دیدگاه طرفداران خاص خود را دارد.

رئیس مرکز ملی استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان ادامه داد: "شهاب" به عنوان طرح ملی مکمل استعدادهای درخشان است و طرح ملی ویژگی‌های خاص خود را دارد و ممکن است با نوساناتی بالا و پایین شود اما قصد تغییر در طرح شهاب وجود ندارد.

مهاجرانی تصریح کرد: طرح شهاب با رویکرد تلفیق کار می‌کند و تلاش بر این استعداد دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف مانند ریاضی، ورزش، هنر و ادبیات شناسایی و به آنها محتوا و خوراک غنی متناسب با ظرفیت‌های ذهنی و روانی ارائه شود. " شهاب" مبتنی بر این رویکرد است و جایگزین استعدادهای درخشان نیست.

سه میلیون دانش‌‌آموز تحت پوشش طرح شهاب

وی اضافه کرد: سازوکار اولیه طرح "شهاب" از اواخر دهه 80 شروع کرد و در سال 93 با همکاری بنیاد نخبگان آغاز به کار کرد که در مرحله اول 120 هزار دانش‌آموز تحت پوشش قرار گرفتند و هم اکنون سه میلیون دانش‌آموز در کشور تحت پوشش طرح "شهاب" هستند.

رئیس مرکز پرورش ملی استعدادهای درخشان ادامه داد: طرح "شهاب" با یک سری چک لیست توسط معلمان آموزش دیده از پایه چهارم دبستان کار خود را آغاز می‌کند و به صورت آرام و بدون ایجاد تفاوت بین افراد و مقایسه دانش‌آموز با خودش به بررسی می‌پردازد، یعنی دانش‌آموز  نه با دیگران بلکه با گذشته‌اش مقایسه می‌شود.

طراحی نیمرخ استعدادی دانش‌آموز توسط معلم

مهاجرانی گفت: طرح "شهاب" قرار است در مسیر خودش به هدایت تحصیلی برسد و متناسب با اینکه فرد در چه زمینه‌هایی استعداد دارد از کلاس چهارم دبستان به بعد توسط معلمان نیمرخ استعدادی دانش‌آموز تکمیل می‌شود و براساس آن هدایت تحصیلی انجام خواهد شد.

وی در پاسخ به این پرسش، معلمانی که نیمرخ استعدادی دانش‌آموزان را تشخیص می‌دهند چه ویژگی‌هایی دارند، افزود: مرکز استعدادهای درخشان هر سال دوره‌هایی را برگزار می‌کند و مربیان را آموزش می‌دهد. مربیان تربیت شده در مناطق خود معلمان دوره ابتدایی را آموزش می‌دهند و بیشترین تأکید بر پایه چهارم، پنجم و ششم ابتدایی است و طرح "شهاب" از سال گذشته وارد پایه هفتم شد که امسال به پایه هشتم رسیده است.

مهمترین موانع طرح شهاب؛ نیروی انسانی، کلاس‌های پرجمعیت و حجم بالای داده‌ها

مهاجرانی در پاسخ به این پرسش که موانع اجرای طرح "شهاب" در مدارس چیست، افزود: مهمترین مانع نیروی انسانی است، واقعیت این است که تمام کار را باید معلم انجام دهد، او وظایف متعدد دیگری را هم برعهده دارد و این مشکل مطرح است که در کلاس‌های پرجمعیت چگونه می‌خواهد طرح "شهاب" را پیش ببرد و کار بسیار پیچیده است.

وی عنوان کرد: حجم داده‌ها در طرح "شهاب" نیز به عنوان یک مشکل دیگر مطرح است البته بنیاد نخبگان بررسی‌هایی را انجام داد و احتمالا گویه‌های استعدادی را کاهش خواهیم داد.

رئیس مرکز پرورش ملی استعدادهای درخشان در پاسخ به این پرسش که آیا در مدارس دولتی با وضعیت فعلی امکان اجرای طرح "شهاب" و شناسایی استعدادهای مختلف دانش‌آموزان وجود دارد؟ گفت: هدایت معمولا در دوره متوسطه دوم اتفاق می‌افتد و در دوره ابتدایی و متوسطه اول هدایت عام داریم یعنی دانش‌آموز بفهمد به چه مواردی علاقه دارد. در دوره ابتدایی قرار نیست که این کار را انجام دهیم و فقط به دانش‌آموز می‌گوییم تو می‌توانی این کارها را انجام بدهی.

مهاجرانی تأکید کرد: نباید منتظر یک معجزه از "شهاب" باشیم بلکه یک مسیر است که اگر صحیح پیش برود می‌تواند در زمینه حذف کنکور هم کمک کند.

انتهای پیام/

R1014132/P1014142/S2,22/CT1 واژه های کاربردی مرتبط دانش‌آموزان سمپاد

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانش آموزان سمپاد دانش آموزان سمپاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۲۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی مدارس دهستان بخش سندرک میناب

نظری عضو شورای اسلامی بخش سندرک گفت: علت تصمیم مردم این بخش ناامنی است که قاچاق سوخت برای تردد دانش آموزان ایجاد کرده است.

نظری افزود: روزانه حدود ۳ هزار خودروی قاچاق سوخت از این منطقه تردد می‌کند که باعث ناامنی جاده‌ها شده است.

وی گفت: باتوجه به اینکه سرویس دانش آموزان در این مناطق خودرو‌های وانت بار است و هر خودرو ۱۵ تا ۲۰ دانش آموز را جابجا می‌کند، خطر جانی شدید برای این دانش آموزان ایجاد شده است.

نظری گفت: اسکورت‌های خودرو‌های حامل سوخت بصورت مسلحانه مردم را تهدید می‌کنند تا راه را برای جابجایی سوخت قاچاق باز کنند.

این عضو شورای بخش سندرک افزود: در بیشتر موارد خودرو‌های حامل سوخت قاچاق هر دو مسیر جاده را در تصرف خود دارند و با سرعت زیاد در حال حرکت هستند.

 نظری گفت: دهستان بندر ۱۳ روستا با بیش از هزار و ۵۰۰ دانش آموز دارد که همه این روستا‌ها تصمیم به تعطیلی مدارس خود گرفته اند.

وی همچنین از مسئولان امنیتی و انتظامی استان خواست این مشکل را بصورت اساسی رفع کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش
  • برگزاری مسابقات ورزشی مدارس سمپاد همدان با حضور ۱۵۰ دانش آموز
  • برنامه امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۳ چیست؟
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • تعطیلی مدارس دهستان بخش سندرک میناب
  • یک معلم درکلات کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد
  • معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد + عکس