Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری صبح امروز با حضور در پردیس هوش مصنوعی شرکت دانش‎بنیان پارت سامانه «شهاب» (شبکه هوشمند ابری) و «فراشناسا» (راهکار جامع احراز هویت غیرحضوری) را رونمایی کرد.

همچنین در این مراسم چهارمین شماره کتاب «دیدبان هوش مصنوعی» رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سالنامه فعالیت‌های فعالان مختلف هوش مصنوعی کشور را به دقت به تصویر می‌کشد.

در این مراسم، همچنین تفاهم‎نامه سرمایه‎گذاری صندوق سرمایه‎گذاری جسورانه پارتیان با شرکت دانش‎بنیان ناوش امضا شد.

پردیس هوش مصنوعی پارت، در دانشکدۀ مهندسی فردوسی مشهد و با هدف برقراری ارتباط نزدیک‌تر و گسترده‌تر شرکت دانش‌بنیان پارت با جامعۀ علمی کشور طراحی و راه‌اندازی شده است. در پی ارتباط پارت با دانشگاه‌ها از سال ۱۳۹۷ و حمایت این شرکت دانش‌بنیان از بیش از  بیست رویداد ملی و بین‌المللی دانشگاهی، پردیس هوش مصنوعی پارت افتتاح گردید تا به این ارتباط، شکل جدی‌تری بدهد.

پردیس هوش مصنوعی پارت با اهدافی چون پیشبرد و ترویج فرهنگ پژوهش و نوآوری در صنعت به کمک دانشگاه، ایجاد ارتباط فعال و سازنده با جوامع علمی و پژوهشی و ارتباط نزدیک و مستقیم با اساتید و دانشجویان، ایجاد زمینه مناسب برای جذب پژوهشگران، نخبگان و دانشمندان ایرانی و حمایت از پروژه‌های نوآورانه دانشجویی و  پایان‌نامه‌ کارشناسی ارشد و دکترا در زمینه هوش مصنوعی شکل گرفته است.

شبکه هوشمند ابری شهاب، اولین زیرساخت جامع پردازشی هوش مصنوعی در کشور است که با توان پردازشی بالا و با هدف تسهیل راه‌اندازی کسب‌وکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی کشور توسعه داده شده است. ابررایانه شهاب در حال حاضر شامل زیرساخت پردازشی و بازارچه سرویس‌های هوشمند ابری سهاب است و در آیندۀ نزدیک، به سکوی مبتنی بر وب نیز مجهز خواهد شد.

این شبکه هوشمند ابری، با داشتن طیف گسترده‎ای از GPU ها، کسب‎وکارهای هوش مصنوعی را برای پردازش لحظه‌ای داده‌های ویدئویی، تصویری، متنی و عددی به بهترین و پرسرعت‌ترین تجهیزات زیرساختی مجهز می‌کند و ‌شرکت‌ها و سازمان‌های مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی بدون نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان به راحتی می‌توانند به ارائه خدمات بپردازند. شبکه هوشمند ابری شهاب با تامین زیرساخت‌های پردازشی، فرصتی برای کسب‌وکارها ایجاد می‌کند تا هزینه و دغدغه نگهداری تجهیزات و پشتیبانی خدمات را نداشته باشند و انرژی و زمان خود را تنها بر فرایندهای حیاتی خود متمرکز کنند و در نتیجه، سرمایه‌های خود را به سمت سودآوری بیشتر هدایت کنند.

سامانه «فراشناسا» یک سامانه احراز هویت غیرحضوری است که عملیات احراز هویت افراد را با استفاده از سرویس‌های هوش مصنوعی «شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت»(سهاب) و زیرساخت قدرتمند سخت‌افزاری «شبکه هوشمند ابری» این شرکت(شهاب)، انجام می‌دهد.

«فراشناسا» از سرویس‌های هوش مصنوعی متنوعی بهره می‌گیرد که از جمله آنها می‌توان به سرویس پردازش تصویر، پردازش صوت، زنده‌بودن تصویر، پردازش دستورات حرکتی و بافت چهره اشاره کرد. این سامانه با بهره‌گیری از داده‌های سازمان‌های قانونی مانند ثبت احوال و دریافت مدارک هویتی و قانونی مانند کارت ملی، گواهینامه و... می‌تواند هویت کاربر احرازشونده را با داده‌های مرجع تطبیق داده و دقیق‌ترین نتیجه را به پذیرنده ارائه دهد.

تجلی قدرت آینده در هوش مصنوعی

دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم بر اهمیت فراوان هوش مصنوعی تأکید کرد و گفت: هوش مصنوعی قدرت آینده است.

وی ابراز امیدواری کرد با مجموعه فعالیت‌های علمی و پژوهشی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت، ابعاد این تکنولوژی را برای جوانان روشن نماید.

دکتر علی رسولی‌زاده در حاشیه این بازدید و امضای تفاهم‌نامه میان صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه پارتیان و شرکت دانش‎بنیان ناوش گفت: موفقیت‌های بزرگی که این روزها توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در حال رقم خوردن است، ناشی از اتکای کشور و حاکمیت به نیروهای جوان و متخصص در طول یک دهۀ گذشته است.

وی افزود: صندوق سرمایه‎گذاری جسورانه پارتیان با مدیریت شرکت پردازش اطلاعات پارت فعالیت رسمی خود را از مهرماه سال ۱۳۹۹ آغاز کرده است. با توجه به دانش و تجربه شرکای این صندوق در حوزه هوش مصنوعی، مالی، بانک و پرداخت این صندوق علاوه بر سرمایه نقدی قادر است سرمایه‎های معنوی را نیز در اختیار استارت‌آپ‎ها قرار دهد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پارت اظهار داشت: از جمله فعالیت‌های این صندوق تاکنون، سرمایه‌گذاری‌ بر استارت‌آپ نانو واچ، ارائه‌دهندۀ راهکارهای منابع انسانی بوده است.

رسولی‌زاده خاطرنشان کرد: دومین سرمایه‎گذاری این صندوق، روی شرکت دانش‌بنیان ناوش با هدف تکمیل و توسعه محصول، افزایش تولید و افزایش سهم بازار این شرکت است که امروز در حضور معاون رئیس‌جمهور انجام گرفت.

وی گفت: شرکت دانش‌بنیان ناوش در حوزه تکنولوژی مالی، شهر هوشمند و صندوق فروشگاهی فعالیت می‌کند.

۴۵۲۳۱

کد خبر 1518502

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دانش بنیان هوش مصنوعی شرکت دانش بنیان پارت پردیس هوش مصنوعی هوش مصنوعی پارت سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۱۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری

محققان یکی از شرکت های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتورهای ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافت و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، پژوهشکده سامانه های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف میزبان روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برای رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی بوده است.

انجام پژوهش‌های کاربردی ـ توسعه‌ای، تجاری‌سازی ایده‌های نو و پژوهش‌های فناورانه در حوزه دانش‌های نوین و سطح بالا، انجام فعالیت‌های ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرم‌ افزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهره‌گیری از ساختارهای چابک و پویا از ماموریت های این پژوهشکده است از این رو این مرکز تحقیقاتی چشم انداز خود را "تبدیل شدن به یکی از اصلی‌ترین مراکز پیشرو در تجاری‌سازی ایده‌های فناورانه در حوزه دانش‌های نوین و سطح بالای کشور" تعریف شده است.

یکی از شرکت های دانش بنیان این پژوهشکده که با همکاری اعضای هیات علمی و برخی از محققان ایرانی مقیم خارج شکل گرفته است، پس از ۴ سال تحقیق و توسعه به دانش فنی ساخت موتور ۶ سیلندر با ظرفیت ۴۰۰۰ سی سی بنزینی خورجینی دست یافتند.

به گزارش ایسنا، دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی در جمع خبرنگاران گفت: قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودروهای استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه این نوع موتورها همچنین دارای کاربردهای تفریحی مانند خودروهای افرود را نیز دارند، اظهار کرد: این نوع موتورها یک نیاز کاملا راهبردی است و کشور نیز در طی چند سال گذشته به آن موضوع رسید که کشور  نیازمند دستیابی به دانش فنی این نوع موتورها است.‌

دهقانی اضافه کرد: بر این اساس یکی از شرکت های دانش بنیان که با حضور چندین نفر از اعضای هیات علمی و نزدیک به ۴۰ نفر از بهترین دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و محققان کشور تشکیل شده بود، و در طی ۳ تا ۴ سال گذشته با ترسیم برنامه مطالعاتی عمیق، اقدام به کسب فناوری های موتورهای ۶ سیلندر خورجینی ۴ لیتری دنیا کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: این شرکت دانش بنیان امروز توانست نمونه مهندسی معکوس شده این موتور را با استانداردهای بالا تولید و رونمایی کند.

وی باتاکید بر اینکه رونمایی از این دستاورد، اثبات فناوری های موتور  خورجینی ۶ سیلندر حجم بالا است، اظهار کرد: دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش بنیان به دست امده و امیدواریم این جریان علمی قوی که از سوی محققان این شرکت ایجاد شده است، توسعه یابد و به زودی شاهد تولید این موتورها برای کاربردهای خاص در کشور باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، فناوری های موتور را از فناوری های اصلی و کلیدی در هر سامانه  ای توصیف کرد و یادآور شد: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است چون این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه ها است.

دهقانی با اشاره به حمایت های معاونت علمی از این طرح گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت‌ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه  را بر عهده گرفتیم. ولی یکی از خوشحالی های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت های بزرگ دنیا  فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند تا دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، "گیربکس مغناطیسی"، "طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اسکوتر آویتا" با سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت، "آب شیرین کن خورشیدی" و "رونمایی از محصول فناورانه نرم افزار ابرسازه" از دیگر دستاوردهای این پژوهشکده به شمار می رود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری